otrdiena, 2013. gada 21. maijs

21.maijs. Negaiss GARVILKSNIS Rīgā, lietusgāze.


Pēc strauja un vasarīga un arī fotogeniska negaisa RAITIS kas strauji attistoties un augot ap pusdienlaiku gāja pāri Rīgai atnesot ļoti stipru gāzienu un vietām pat lokālus ielu plūdus Rīgas centram laiks nomierinājas un apmācas. Brīžiem pilinaja lietus, bezvējš, mitrs gaiss un mēreni vēss/silts gaiss... Pēcpusdien no Lietuvas Latvijas teritorijā ienāk negaisu fronte, kas virzās ZA virzienā. Šī fronte progresē un pārnem arvien plašākas teritorijas, būtibā tā ir aukstā fronte, kura nes ļoti stipras lietusgāzes un negaisu, arī zibeņošanu. Dažviet Zemgalē un Kurzemē nokrišņu daudzums sasniedz 30-45 mm, aplust lauki. Ap pl, 18:30 negaiss pietuvojies Rīgai un nāk pāri ar ļoti izteiksmīgu sienas mākoņi, sākas masīva un spēciga lietusgāze,zibeņo un dārd pērkons, daži tuvāki spērieni.

Negaiss GARVILKSNIS*nāca lēni un pamatīgi, ar garu gaidīšanu un kad bija klāt īzpaudās pārsvarā ka ļoti stipra un ilgstoša lietusgāze, kas vēlāk pāriet mērenā lietū, velāk vakarā un naktī neliela smalka lietū.... Oficiali Rīgā nolīja 24 mm nokrišņu, Pārdaugavā  daži vērotāji fiksē līdz 25 mm nokrišņu... Rīgā , Pārdaugavā applūst ielas tradicionalās vietās ,arī zālajos un pļāvās ir peļķes, kas vietām saglabājas līdz rītam.


*Negaiss GARVILKSNIS- turpmāk lielāki, stiprāki un ievērojami negaisi Rīgā un Latvijā  tiks pie sava vārda ar šī bloga starpniecibu...

Zemāk loti gara mana galerija, interesants sienas mākonis un mutuļojošas debesis...

























































Dazas radaru un satelitbildes





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru