sestdiena, 2013. gada 10. augusts

10. augusts 2013 : Ļoti spēcigi negaisi Latvijas DA pusē.

DAŽU NEGAISA LIECINIEKU KOMENTĀRI
Rudons, Īlūkste
Mīlīši! Nu tādu zibeņošanu redzu pirmo reizi. Nepārtraukti ir gaišs kā dienā un no pērkona man ir viena šoka lēkme pēc otras. Es reāli baidos!!! Neticami! Zibeņo KATRU SEKUNDI!!!!!!!!!!
maikls 
Jēkabpilī arī briesmīgs pērkona lietus baleta izrādes laikā, estrādē, brīvā dabā. Baletu pārtrauca, nācās brist pa applūdušām ielām, no jumtiem ūdenskritumi gāzās, zibeņoja pamatīgi, bet tagad pirms neilga brīža – kad viss jau it kā pierimis – bija tuvs spēriens kā apdullinošs sprādziens.
lightning
Arī Līvānos viss pēc pilnas programmas!!! :) 
Sākumā, no ~21.40-21.50 tikai zibeņoja un dārdēja, bet ar tādu intensitāti, kādu neatceros pēdējā laikā (vai pat vispār) redzējis! Turklāt arī Līvānos atsevišķiem zibeņiem pērkoni nesekoja, bet toties, kad bija, tad bieži bija tuvi un ļoti skaļi. Daudz zibeņu bija debesīs, mākoņos, bet nereti “šāva” arī uz zemi, pāris reizes pavisam tuvu (ar “švirkstoņu” un spalgu sprakšķi pirms grāviena). Domāju, ka tie, kurus nesadzirdējām, bija augstu mākoņos, jo debesis bija gandrīz pastāvīgi vairāk vai mazāk gaišas, nevarēja spēt visiem zibeņiem izsekot…
Tomēr pašā sākumā tās vēl bija arī pietiekami gaišas no vakara, lai varētu manīt, ka ap 21.45 no DR tuvojas kaut kāds zems, tumšs veidojums, kurā pēc mirkļa atpazina zemu, varenu sienas mākoni. Un minūtes 5 pēc tam atvērās arī debesu slūžas, un kopā ar brāzmainu vēju sākās varena lietusgāze! Sākumā kopā ar vēju lietus gāja vāliem, gandrīz horizontāli, vēlāk vējš pierima, taču gāziens turpinājās – tāpat kā aktīva zibeņošana un dārdēšana, tad jau pārsvarā vairāk no tāluma. Bet paretam arī tuvāki spērieni + skaistas, zibeņu izgaismotas debesis. :)
Īsi pēc 22.00 viss pamazām sāka rimt, bet izrādījās, ka tas tikai spēles pārtraukums… :D Jo 22.10 sākās otrā “sērija”, kuras laikā viss turpinājās – gan zibeņošana, gan dārdēšana, lietusgāze arī pamatīga, vien paretam “plānāka”. 22.40 atkal mērenāk, lai pēc 10 min. sāktos jau trešā “sērija”, kas turpinās aizvien… :) Nakts negaiss ir patiešām skaists! :)







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru