ceturtdiena, 2012. gada 23. augusts

22.augusts: Lielu negaisu gaidās...

Latvijai atrodoties pa vidu starp masīvam karstām gaisa masam DA pusē un vēsam mitram gaisa masām ZR pusē šķerso aktīva ciklona XENIA fronte, no DR puses. Atmosfera nestabila.
Prognozes sola masīvus negaisus kas virzīsies no DR,R puses nesot vēja brazmas, lietusgāzes un krusu. ESTOFEX Latvijai dod 2 bistamibas pakāpi bridinot arī par virpuļviesuļu iespejamibu... Tiešus vērojumus traucē liela aizņemtiba darbā.
 Rits sakas pelēks un miglains un apmācies, +16+17, pagaidām neizskatās, ka varetu veidoties kas nopietns.Tomēr dienas gaitā sāk skaidroties un paliek sutīgs, +19+22, no jūras un lietuvas puses tuvojas stipro negaisu mākoni.




Tomēr Lidz Latvijai tie izlīst un izsīkst, tomēr veidojas jauna spēciga negaisu sistema, virs Lietuvas ZR daļas un tā skar arī Latvijas Austrumu rajonus, Latgali, virzoties DR virzienā tā nes stipru negaisu sēriju LV austrumu pusei. Masīva zibeņošana, lietusgāzes, krusa un vietām arī vēja brāzmas, kas lauž pat kokus... tomēr lielu postijumu nav.
Tai pat laikā aiz frontes virs Kurzemes veidojas cits diezgan stiprs negaiss, kas virzās gar līča piekrasti un daleji sasniedz Rīgu atnesot lietusgāzi ar dažiem zibeniem un talak dodās Ziemeļvidzemē un gar liča piekrasti...
Zemāk satelitatteli un radaru bildes.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru