otrdiena, 2013. gada 21. maijs

21. maijs Negaiss RAITIS Rīgā.

Šodiens prognoze un vietejo meteorologu prognozes ir visai drastiskas, sagaidami stipri negaisi ar lietus gāzem, krusu un krasam vēja brāzmām teju visur Latvijā, arī Rigā.
Diena atnāk daļeji mākoņaina, daudzviet jau līst,  no rīta negaisi vēl nav manāmi, visās ziņās skan brīdinājumi par postošiem negaisiem, kas sākšoties tuvakās stundās, pagaidām ne radaros ne debešu skatos par to nekas vēl neliecina....Diena ir silta, mitra un nedaudz spiediga, +21 grāds.
Ap 12:30 ap Rīgu parādas pirmie gubumākoni kas uzreiz sāk strauji un sprādzienveidigi attistities un augt tik strauji, ka to pat vareja novērot ar aci, gandriz kā time-lapse video... Pusstundas laikā tie jau pārveršās varenos gubu/lietus mākoņos un atskan pirmie pērkona dārdi un redzami lietusgāžu plīvuri un negaisa laktas, kas izplešas un saplūst kopā. Un nu jau pēc stundas diezgan fotogenisks negaiss ar sienas mākoni un pērkona dārdiem dodās Rīgas Austrumu un centra pusē nesot tur stipru tropisku gāzienu. Novērots arī viens ļoti tuvs grandiozs zibens spēriens mazāk kā 1 sek.distances. Virzoties aiz Rīgas ZR, virzienā negaiss turpina strauji augt un attistities pāraugot visai nopietnā negaisā virs Līča un R, ZR piekrastes...
Negaiss RAITIS* izveidojas un attistijas strauji acu priekšā un pargāja pāri Rīgai nesot lietusgāzi un dažus foršus zibens spērienus, diezgan fotogenisks, īpasi sākumstadijā :)
*Šī bloga autors turpina piešķirt vārdus ievērojamiem negaisiem Rigā un Latvijā














































Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru