sestdiena, 2014. gada 15. marts

15. marts 2014. Pavasara vētra EV.

Aktīvs EV ciklons vispirms nesa siltās frontes lietus un sniega (Latvijas ZA un A rajonos) nokrišņus, bet pēcpusdienā arī auksto fronti- ar vētru R krastos, Kurzemē, centrā, Rīgā un sekojošiem sniega nokrišņiem, puteni.





Spēcīgo vēju zona īsi pirms plkst. 13 sasniegusi jūras piekrasti Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.
Dienvidrietumu vēju nomainījis ziemeļrietumu vējš un tas strauji pastiprinās, Ventspilī un Liepājā brāzmās sasniedzot 30 metru sekundē (m/s).Daudzviet sācis snigt un arī citviet Kurzemē un Zemgalē pastiprinās vējš.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pašlaik saņēmis desmit izsaukumus, kas saistīti ar spēcīgo vēju, aģentūrai BNS pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.
Lielākā daļa izsaukumu saņemts Liepājā, bet daļa - Ventspilī.
Pārsvarā uz ceļa braucamās daļas spēcīgais vējš nogāzis kokus. Tāpat Liepājā, Jelgavas ielā, vējš ēkas jumtam norāvis daļu no skārda seguma.
Igaunijas salās vēja brāzmas sasniedz 31m/s, rāda Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta informācija.
Zviedrijai piederošajās salās Ēlandē un Gotlandē brāzmas sasniedz 30-35m/s, liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta dati.
ap pl 16-30 vētra sasniedz RĪGU un tās apkārtni. Sākas stiprs lietus, ko nomaina slapjš sniegs,sniegs, pastiprinās vējš, kas brāzmās sasniedz 22-23 m/s.
Maksimālas vēja brāzmas pēc LVGMC datiem:

Devos vērot vētru Daugavgrīvā,zemāk dažas bildes no vētras ķēriena.



























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru